NOVINKY

    • Novinky

          • ŠPORTOVÝ DEŇ

            KUBRÁ – Dňa 20.3.2018 naša škola zorganizovala pre Základnú školu v Kubrej ŠPORTOVÝ DEŇ. Fitness trénerka Gabika Ježíková a Eva Hromjaková, trénerka wellness a regenerácie pripravili športový deň pre žiačky ZŠ v Kubrej, kde im ukázali praktické cvičenia a spoločne si vyskúšali skupinový tréning. Okrem iného ich poučili čo to o životospráve, dodržiavaní pitného režimu a správnej regenerácii. Prišli pomôcť aj žiačky našej školy a reprezentantky vo fitness Taňa Kostková, Vierka Mazáňová a tenistka Dominika Demková. Športový deň mal veľký úspech a určite sa uvidíme na takomto skvelom podujatí aj na iných školách v Trenčíne a okolí. Fotky z akcie si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • TEJT U16 „SCHOOL LOBIK 2018“

                 TRENČIANSKE TEPLICE - V dňoch 10.3. - 17.3. 2018 sa v Trenčianskych Tepliciach konal 12. Ročník medzinárodného tenisového turnaja hráčov do 16 rokov TEJT 3 U16 „SCHOOL LOBIK“. Podujatie je súčasťou kalendára medzinárodných turnajov TEJT (tennis european junior tour). Hlavným organizátorom podujatia je ŠPORTOVÁ AKADÉMIA Trenčianske Teplice. Turnaja sa zúčastnilo spolu 95 hráčov. Hralo sa na dvoch antukových dvorcoch v nafukovacej hale na Baračke v príjemnom prostredí kúpeľného parku. Tento rok sem zavítali hráči z Poľska, Maďarska, Ukrajiny, Ruska, Rumunska, Rakúska, Česka, Srbska, Čiernej Hory, po jednom z Talianska a Francúzska a samozrejme zo Slovenska. Zišli sa tu kvalitní hráči, najvyššie nasadený medzi chlapcami bol Ukrajinec German SAMOFALOV (41. miesto v Európe) a medzi dievčatami Ukrajinka Olga MOLCHANOVA (199. miesto v Europe). V sobotu a nedeľu sa hrala kvalifikácia, v pondelok sa začala hlavná súťaž chlapcov a v utorok dievčat. Prvé kolá boli vyrovnané, bojovné, hralo sa množstvo napínavých zápasov. Vo finále chlapcov sa podľa papierových predpokladov stretli prvý nasadený SOMAFOLOV (UKR) s druhým nasadeným RAICEVICOM (MNE). Vyhral prvý nasadený SAMOFALOV po vyrovnanom trojsetovom zápase 64 26 64. Dievčenské finále bolo slovenskou záležitosťou, stretli sa proti sebe Emma TÓTHOVÁ a Mia CHUDEJOVÁ. Vyrovnaný bol len prvý set, v tajbrejku však dominovala TÓTHOVÁ a zápas dotiahla do víťazného konca 76(1) 60. Vo štvorhre chlapcov mali zastúpenie aj slovenské farby. Milan BEŽÁK s Tomášom ŠURANOM sa stretli s najvyššie nasadeným párom SOMAFOLOVOM  a RAICEVICOM. Po dramatickom zápase prehrali 63 76(3). Štvorhru dievčat vyhrali HAVLÍČKOVÁ s TÓTHOVOU 62 76(2).

                 Výsledky z turnaja si môžete pozrieť v tomto  odkaze VÝSLEDKY - DRAWS. Fotky si môžete pozrieť v tomto odkaze FOTKY - PHOTOS.

                 Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach tento rok reprezentovali štyria hráči Dušan BARANEC, Milan BEŽÁK, Tomáš ŠURAN a Peter Benjamín PRIVARA. BARANEC prehral v prvom kole po trojsetovej dráme s Ukrajincom KONOVCHUKOM. BEŽÁKOVI neprial los, s prvým nasadením Ukrajincom SAMOFALOVOM prehral 64 61. Škoda prvého setu. ŠURAN podľahol Rumunovi NICOVI  v dvoch vyrovnaných setoch 64 64, kde bohužiaľ nezvládol koncovky setov. Ďalej postúpil len Peter Benjamín PRIVARA, ktorý si hladko poradil s Maďarom KARPATIM  61 61, ale vo štvrťfinále podľahol finalistovi z Čiernej Hory RAICEVICOVI (MNE) 67(4) 46. Ale vo štvorhre sa našim chlapcom ŠURANOVI a BEŽÁKOVI podarilo postúpiť do finále, kde podľahli najvyššie nasadenému páru vo vyrovnanom zápase 63 76(3).

                 Veľmi rád by som sa poďakoval všetkým, ktorí sa akokoľvek zapojili a pomáhali pri organizácii tohto podujatia. Osobne žiakom SÚKROMNÉHO ŠPORTOVÉHO GYMNÁZIA TRENČIANSKE TEPLICE, p. Jánošíkovi, p. Mercellovi, pani Mercellovej, správcom kurtov a personálu športového areálu. MESTU TRENČIANSKE TEPLICE, ktoré tiež podporilo toto podujatie. Hotelom a penziónom, ktoré zabezpečovali ubytovanie pre hráčov. Špeciálne poďakovanie patrí vrchným rozhodcom Davidovi Mazáčkovi a Katke Dymanusovej, ktorí odviedli vynikajúcu prácu a zdravotníčke p. Štrbovej. ĎAKUJEM J.

                 Myslím si, že toto podujatie je pre mesto prínosom a bude ním aj naďalej. Je zrejmé, že dominantou Trenčianskych Teplíc sú najmä liečivé pramene, avšak ich geografická poloha a krása okolia ich predurčujú k tomu, aby sa v budúcnosti stali aj miestom športových podujatí na regionálnej, slovenskej a medzinárodnej úrovni.

             

            Daniel Ježík, riaditeľ turnaja

          • Puškár vyhral ďalší medzinárodný turnaj

                 Medzinárodný juniorský turnaj EMPIRE Cup U18 2018 v klube TC EMPIRE Trnava vyhrali slovenskí tenisti, keď Katarína Kužmová (na obr. vľavo) zdolala Češku Vanesu Nikolovovú a Samuel Puškár si poradil so Srbom Kristijanom Juhasom.  Po prvý raz v 11- ročnej histórii trnavského podujatia sa stalo, že EMPIRE Cup U18 má slovenských víťazov v oboch singlových kategóriách. Finálový duel Kataríny Kužmovej, 484. hráčky v juniorskom rebríčku ITF, nemal dlhé trvanie. Nad českou súperkou vyhrala za 50 minút po výsledku 6:0, 6:2.

            „Čakala som dlhší zápas i výmeny, ale súperke to dnes nešlo. Ja som sa tlačila čo najrýchlejšie do výmen. Po včerajšom náročnom semifinálovom zápase som sa cítila dobre, nie som ani unavená," povedala pre www.tcempire.sk členka NTC Kužmová, pre ktorú to je prvý juniorský singlový titul na okruhu ITF. „Prišla som sem dobre naladená, chcela som turnaj vyhrať. Som rada, že sa mi to aj podarilo," dodala zverenkyňa Pavla Krtu, ktorá najbližšie pôjde hrať na juniorský turnaj do Turecka.

            Puškár hral vo finále turnaja chlapcov EMPIRE Cup U18 aj pred rokom, vtedy podľahol Chorvátovi Admirovi Kalenderovi. Teraz zvíťazil vo finále nad Srbom Kristijanom Juhasom 6:3, 6:3. „Začal som veľmi dobre. Od prvej lopty som cítil, že som v dobrej forme. Tlačil som sa do kurtu a súperovi som nedával veľa šancí. Srb bol dobrý v tom, že veľmi často menil rytmus hry, išiel na sieť, hral agresívne," zhodnotil Puškár, ktorého v NTC trénuje Peter Hrunčáka. 

            Gratuľujeme a prajeme veľa úspechov.

            zdroj: stz.sk

          • Ženská jedenástka roka 2017

            Ženská futbalová reprezentácia pod vedením nového trénera Hucka sa zišla v Bratislave pred odletom na turnaj na Cypre. Večer sa hráčky a realizačný tím zúčastnili na slávnostnom odovzdávaní ocenení pre laureátky ankety Ženská 11-ka roka 2017. Výsledky ankety o najlepšiu ženskú jedenástku roka 2017 sme spoznali už v januári počas premiérového galavečera Grassroots SFZ. Naše najlepšie hráčky boli v tom čase odcestované na tréningovom kempe v Španielsku, a tak si ceny prevzali dnes v hoteli Gate One, kde sa zišla slovenská futbalová reprezentácia pred odletom na turnaj Women's Cup 2018 na Cypre.

            Aj v tomto roku dostávali hlasy výhradne hráčky najvyššej domácej súťaže. Najpočetnejšie zastúpenie (4 hráčky) má ŠK Slovan Bratislava, 2 hráčky dodal Partizán Bardejov a ŠKF VIX Žilina, po jednej FC Nitra, Spartak Myjava a SLC Banská Bystrica.

            Osem futbalistiek spomedzi víťaziek ankety si prevzali ocenenie z rúk člena VV SFZ Juraja Jánošíka a technického riaditeľa SFZ Jána Greguša. Dve z nich, Denisa Mráziková a Andrea Bogorová prevzali cenu z rúk trénera SR 19 Branislava Petroviča pred odletom ženskej 19-ky na turnaj do Turecka.

            BRANKÁRKA: 
            Veronika Matušková (ŠK Slovan Bratislava)

            OBRANKYNE:
            Monika Havranová (Partizán Bardejov)
            Alexandra Hollá (ŠK Slovan Bratislava)
            Denisa Mráziková (ŠKF VIX Žilina)
            Monika Bytčanková (ŠK Slovan Bratislava)

            STREDOPOLIARKY:
            Martina Šurnovská (ŠK Slovan Bratislava)
            Mária Mikolajová (Partizán Bardejov)
            Katarína Košlabová (FC Nitra)

            ÚTOČNÍČKY:
            Veronika Sluková (ŠKF VIX Žilina)
            Andrea Bogorová (Spartak Myjava)
            Adriana Briššová (SLC Banská Bystrica)

          • Darina Jančovičová na brankárskom kempe

            Brankárky reprezentačných výberov U19, U17 a U15 absolvovali v dňoch 29.1. - 1.2. 2018 brankársky kemp v Senci. Žiačka našej školy Darina Jančovičová pravidelne absolvuje brankárske reprezentačné výbery a kempy. Prajeme veľa športových úspechov.

             

          • Andrea Bogorová a Barbora Šedivá v Ženskej 19-ke remizovala s Tureckom 2:2

            ANTALYA (SFZ) – Tím trénera Petroviča remizoval v prípravnom stretnutí v Turecku s domácim výberom 2:2.

            Slovenky sa ujali v 3. minúte vedenia, autorkou gólu bola útočníčka Spartaka Myjava Andrea Bogorová. Domáci tím otočil na 2:1, naše hráčky vyrovnali na konečných 2:2 zásluhou presného zásahu stredopoliarky prešovského Tatrana Laury Žemberyovej.
            Góly: 3. Bogorová 0:1, 74. Žemberyová 2:2
            Slovensko WU19: Rezeková – J. Lukáčová, Lemešová (46. Vagaská), Bochinová (46. Hrádeľová), Bogorová (61. V. Nagy), Mráziková (46. Jančová), Gmitterová, Bieliková, Panáková, Žemberyová, Čermáková (46. Ščasnárová)

            Dievčatám držíme palce!

            Iva Obetková v nominácií na sústredenie ženskej futsalovej reprezentácie 27. 2.-1. 3. 2018 v Kežmarku

            http://www.futsalslovakia.sk/images/SLOVENSKO_ZENY_05_2015-02-21.jpg

                Tréner ženskej futsalovej reprezentácie Patrik Beer, nominoval na sústredenie do Kežmarku nové hráčky. Jeho cieľom je rozšíriť už existujúce portfólio reprezentantiek. Tím pozostávajúci zo 14 hráčok absolvuje 4 tréningy a prípravný zápas proti futbalistkám Spišskej Novej Vsi. Tréningovým kempom sa zároveň začína príprava na historicky prvé Majstrovstvá Európy žien vo futsale. Ive Obetkovej držíme palce.

          • Puškár vyhral ITF v Nemecku

            Samuel Puškár vyhral juniorský turnaj ITF4 v nemeckom Cadolzburgu, keď vo finále zdolal Švajčiara Dominica Strickera 7:5, 1:6, 6:4. Sedemnáťročný člen NTC a žiak našej školy bol druhý nasadený. Je to krásny úspech. Gratuľujeme a prajeme veľa úspechov.

          • Halový majster SR je z našej školy

            Náš žiak Samuel Puškár (Slovan Bratislava), v NTC zverenec Petra Hrunčáka, sa stal halovým majstrom Slovenska 2018 v kategórii dorastencov. Vo finále zdolal Samuela Paulovčáka (TC Empire Trnava) 6:3, 6:1. 

            Gratuľujeme :-)

        • "O pohár primátora mesta Trenčianske Teplice"
          • "O pohár primátora mesta Trenčianske Teplice"

            Dňa 16.2. 2018 sa v mestskej telocvični v Trenčianskych Tepliciach uskutočnil 10. Ročník stolnotenisového turnaja „ O pohár primátora mesta Trenčianske Teplice“. 80 študentov základných a stredných škôl z celého Trenčianskeho kraja v úvode privítal riaditeľ turnaja Mgr. Ján Hudec. Primátor mesta PhDr. Štefan Škultéty sa potom prihovoril športovcom a slávnostne otvoril stolnotenisový turnaj. Skôr ako sa začalo súťažiť vystúpili v stolnotenisovej exhibícií traja slovenskí  reprezentanti. Alexander Valuch- žiak 3. ŠA- Majster Európy vo štvorhre do 21 rokov. Adam Brat- piaty na Majstrovstvách Európy juniorov- žiak 3. ŠA. Rozhodkyňou stretnutia bola účastníčka 7. Majstrovstiev sveta v stolnom tenise Bc. Soňa Krovinová. Všetkým trom gratulujeme za vzornú reprezentáciu Slovenska a našej školy a prajeme všetkým veľa športových úspechov v ďalšej športovej kariére. Po športovej exhibícii nasledoval samotný turnaj.

            Výsledky:

             Dvojhra najmladších žiakov

            1. Miesto- Tašár Matej  ( ZŠ Dolná Poruba)
            2. Miesto- Dohňanský Dávid  (ZŠ Stankovce)
            3. Miesto- Galánek Matúš  ( ZŠ Mládežnícka Púchov)
            1. Miesto – Cúcor Peter (ZŠ Dolná Poruba)

             

              Dvojhra mladších žiakov

            1. Miesto- Mucha Matúš ( Gymnázium Bánovce)
            2. Miesto- Miko Richard   ( ZŠ Mládežnícka Púchov)
            3.  Miesto- Sirotný Simon ( ZŠ Andreja Bagara Trenč. Teplice)

            3. Miesto- Bagin Patrik ( ZŠ J. Palu Nemšová)

             

               Dvojhra mladších žiačok

            1.  Miesto Šelingová Lucia ( ZŠ Bolešov)
            2. Miesto Oškrdová Alexandra ( ZŠ J. Palu Nemšová)
            3.  Miesto Kamenská Chiara ( SŠG Trenč. Teplice)

            3.Miesto Doričková Henrieta ( ZŠ MŠ Omšenie

                                                          

            Dvojhra starších žiakov

            1.  Miesto Gabriš Daniel ( SŠG Trenč. Teplice)
            2.  Miesto Patka Richard ( SŠG Trenč. Teplice)
            3.  Miesto Panáček Dušan ( ZŠ Trenč. Jastrabie)

            3.Miesto Mucha Jozef ( ZŠ Trenč. Jastrabie)

             

            Dvojhra starších žiačok

            1. Miesto Svitanová Zuzana ( ZŠ Trenčianska Teplá)
            2.  Miesto Zajačková Lucia ( ZŠ Trenč. Jastrabie)
            3. Miesto Slabá Natália ( ZŠ J. Palu Nemšová)

            3.Miesto Haljaková Terezka ( ZŠ J. Palu Nemšová)

             

                        Dvojhra dorastencov

            1. Miesto Svitana Ján ( Gymnázium Dubnica n/V)
            2. Miesto Rurak Vadym ( SŠG Trenč. Teplice)
            3. Miesto Feiler Marcel (Gymnázium Dubnica n/V)

                      3.Miesto Hudec Alexander ( OA Trenčín)

             

             

            Dvojhra dorasteniek

            1. Miesto Marousková Monika ( OA Trenčín)
            2. Miesto Gurínová Daniela (Piaristické Gymnázium J. B.Trenčín)
            3. Miesto Matušková Terezka ( OA Trenčín

            3.Miesto Kobzová Lucia ( Futurum Trenčín)

             

            Na záver turnaja boli odovzdané diplomy, sošky a medaile najlepším hráčom a hráčkam. Každý hráč ktorí sa  zúčastnil turnaja dostal diplom za účasť na turnaji. Každý víťaz v jednotlivej kategórii mal možnosť sa odfotiť s putovným pohárom. Samotný turnaj mal veľmi vysokú športovú úroveň. Hráči odchádzali domov s dobrým pocitom a sľúbili že sa o rok opäť radi vrátia a zúčastnia sa tohto krásneho športového podujatia. Na záver by som sa chcel poďakovať Trenčiansko Teplickej televízii, Mestskému úradu- za poskytnutie priestorov, zriaďovateľovi SŠG p. Danielovi Ježíkovi za ceny, ktoré športovci obdŕžali ďalej p. J. Mercelovi, p. Z. Breznickej, trénerom p. K. Jurgovej, p. S. Krovinovej, p. E. Hromjakovej, p. S. Ďurišovi, p. J. Hanincovi, p. M. Belicovi za pomoc pri príprave tohto turnaja. Veľká vďaka patrí ale hlavne všetkým zúčastneným žiakom, ktorí férovo a čestne súperili medzi sebou a vzorne reprezentovali svoje školy.

                                                                                                      

                                   

                                                                                         Mgr. Ján Hudec

          • Náš tréner skončil druhý vo dvojhre a tretí vo štvorhre

            V termíne 10.-11.2. sa v tenisovej hale v Leviciach uskutočnil majstrovstvá Slovenska seniorov v kategóriách 35+ až 80+ pri účasti okolo 80 hráčov.

            Školu a športovú akadémiu reprezentoval náš tréner Juraj Jánošík ktorý získal vo štvorhre bronzovú medailu.  V dvojhre, po tesnej prehre s Michalom Ábelom 6:7, 6:7, získal náš tréner striebornú medailu.

            GIORGIO - gratulujeme a prajeme veľa ďalších podobných uspechov.

        • ITF Empire Women´s Indoor
          • ITF Empire Women´s Indoor

            Vo štvrtkových stretnutiach na 4. ročníku turnaja ITF Empire Women´s Indoor v Trnave (dotácia 15 000 USD, tvrdý povrch v hale) sa zrodilo prekvapenie - naša žiačka Timea Jarušková vyradila najvyššie nasadenú Češku Anastasiu Zaryckú a postúpila do štvrťfinále.

            Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):Timea Jarušková (SR) - Anastasia Zarycká (ČR-1) 6:4, 6:2, Vivian Heisenová (Nem.-2) - Nina Stankovská (SR) 6:1, 6:4, Johana Marková (ČR) - Vivien Juhászová (SR-4) 6:2, 3:3 - skreč, Juhászová odstúpila, Sofia Lansereová (Rus.) - Tereza Mihalíková (SR-6) 6:2, 2:6, 6:3.

            Gratuľujeme.

            zdroj: stz.sk

             

        • SCHOOL CUP, tenisový turnaj dorasteniek
          • SCHOOL CUP, tenisový turnaj dorasteniek

            2.2. až 4.2.2018 sa v nafukovacej hale na Baračke v Trenčianskych Tepliciach konal tenisový turnaj dorasteniek. Školu a školský klub reprezentovalo  sedem hráčok.  Nina Šimonová, Chiara Kamenská, Scarlet Vašeková, Ema Harajdová, Andrea Paksiová, Vladimíra Pavlíková, Dominika Demková. Do ďalšieho kola postúpila len Scalret Vašeková, mala voľný žreb. Väčšina hráčok zbierala skúsenosti a bola to pre nich premeria v dorastenkách. Fotky si pozrite vo fotoalbume a výsledky si môžete pozrieť v odkaze výsledky.

            ---

            Daniel Ježík, tréner      

          • Radke Zelníčkovej sa na halových M-SR mladších dorasteniek darilo

            Od 20. do 23. januára 2018 sa konali halové M-SR mladších dorasteniek v Žiline. Darilo sa aj našej žiačke Radke Zelníčkovej, ktorá prehrala v semifinále s Eszter Méri 6:1, 3:6, 4:6 a vo dvojhre získala bronzovu medailu. Vo štvorhre spolu s Vargovou získala zlatú medailu, keď si vo finále poradili s párom Suchánková/Marušinová po tesnom súboji 6:1, 6:7(3), 10:7.

            Gratuľujeme a prajeme veľa podobných úspechov.

             

        • POZVÁNKA NA TURNAJ
          • POZVÁNKA NA TURNAJ

            Dobrý deň,

            ŠPORTOVÁ AKADÉMIA, školský klub pod záštitou Slovenského tenisového zväzu si Vás dovoľuje pozvať na tenisový turnaj dievčat "SCHOOL CUP 2018“, ktorý sa uskutoční v dňoch 2. až 4. februára 2018 od 9:00 hod v športovom areáli na Baračke v Trenčianskych Tepliciach. Tešíme sa na návštevu :-)

        • BESEDA - FINANČNÁ AKADÉMIA
          • BESEDA - FINANČNÁ AKADÉMIA

            Dňa 10.1.2018 sa na našej škole uskutočnila beseda zameraná na oblasť financií s cieľom viesť mladých ľudí k  finančnej zodpovednosti. Vzdelávacieho cyklu sa zúčastnili žiaci tretieho a štvrtého ročníka vyššieho gymnázia, kde dostali návod, ako robiť správne finančné rozhodnutia ešte skôr, ako dostanú do rúk svoju prvú výplatu. Vzdelávanie sa uskutočnilo interaktívnou formou umožňujúcou študentom otestovať si svoje finančné rozhodnutia na konkrétnych modelových situáciách. Študenti absolvovali dve lekcie, zamerané na osobný a rodinný rozpočet, finančné plánovanie a sporenie. Lekcie Finančnej akadémie mapujú sektory finančného trhu a prinášajú študentom odborné základy vychádzajúce z Národného štandardu finančnej gramotnosti, ako aj praktické a užitočné informácie. Odbornými garantmi a školiteľmi lekcií sú odborníci na financie zo spoločnosti PARTNERS GROUP SK. Ďakujeme p. Grambličkovi za ochotu a čas venovaný našim študentom. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje