NOVINKY

    • Novinky

          • HALOVÝ MAJSTER SR = Peter Benjamín PRIVARA

                 Na halových majstrovstvách Slovenska 2018 starších žiakov získal singlový titul náš žiak Peter Benjamín Privara (TK Slovan Bratislava).

            Medzi dievčatami dominovala Emma Tóthová (TK Love 4 tennis). Peťo sa tiež prebojoval vo štvorhre až do finále, tento súboj mu však víťazstvo nepriniesol. Šampionáty sa uskutočnili v halách Slovana Bratislava a Slávie STU Bratislava, kde vo štvorhre dekorovali zlatými medailami dvojice N. Marošík, K. Vlčko (TK Nová Dubnica/Lieskovský tenisový klub) a E. Tóthová, I. Balus (Love 4 tennis /TC Baseline B. Bystrica). zdroj - stz.sk

            Peťovi gratulujeme a prajeme veľa podobných úspechov. :-)

        • BARAČKA CUP 2018
          • BARAČKA CUP 2018

                 Na troch kráľov od 6.1. do 8.1.2018 sa v nafukovacej hale na Baračke v Trenčianskych Tepliciach konal tenisový turnaj starších žiačok.  Našu školu reprezentovali a zbierali cenné skúsenosti štyri hráčky. Nina Šimonová, Chiara Kamenská, Alexandra Blahovcová a Ashley Krajčovičová.

            V silnej konkurencii bohužiaľ do druhého kola nepostúpila ani jedna naša hráčka. Úroveň zápasov bola veľmi slušná. Vo finále sa stretli najvyššie nasadené hráčky. Našim žiačkam ďakujeme za reprezentáciu školy. Výsledky si  môžete pozrieť tu. Fotky z podujatia si pozrite vo fotoalbume.

            ---

            Daniel Ježík, tréner      

          • MÁME REGIONÁLNEHO MAJSTRA V TENISE

                 V dňoch 16 -19. decembra 2017 sa konali Majstrovstvá stredoslovenského regiónu v tenise vo Zvolene - Lieskovci. Našu školu reprezentovali traja hráči: Milan Bežák, Tomáš Šuran a Michal Moncoľ. V dvojhre sa najďalej dostal Moncoľ, prehral až vo finále, Miňo Bežák sa dostal do štvrťfinále a Tomáš Šuran prehral v prvom kole. Bežákovi sa ale darilo vo štvorhre. Dvojica Bežák / Gibala to dotiahla až do víťazného finále, kde vyhrali nad dvojicou bratov Slovíkovcov 6.0 : 6.2 a stali sa majstrami stredoslovenského regiónu v tenise vo štvorhre. Obidvom im srdečne gratulujeme a prajeme im veľa ďalších úspechov v tenise.

             

          • STUŽKOVÁ

                 8.12. v piatok večer sa konala milá slávnosť v Trenčíne v reštaurácii Magnus.  Naši maturanti z VIII.OA a 4. ŠA  mali stužkovú, na ktorú pozvali svojich rodičov a pedagógov.

                 V slávnostnej atmosfére im boli pripnuté zelené stužky, odzneli milé veselé i vážne slová, bolo dojemne i roztopašne, jedlo bolo vynikajúce, koláčiky a tortičky znamenité. Ba prišlo aj na spevy a tance. Teda, okrem nášho pána riaditeľa, ktorý vraj netancuje, ale atmosféru si náramne užíval. Stužková sa vydarila na sto percent! Teda sú všetky predpoklady, že pri troche snahy a úsilia by tak mala dopadnúť aj maturita.

            Všetci  vám držíme palce, milí maturanti!

          • VIANOČNÝ TURNAJ

                 Vo štvrtok 14.12.2017 sa na našej škole uskutočnil už tradičný "vianočný turnaj". Turnaj bol rozdelený do štyroch športových odvetví: tenis, stolný tenis, futbal a fitness. V každej disciplíne sa našli lepší aj horší, ale v prvom rade zvíťazila dobrá nálada a predvianočná pohoda. Za predvedené výkony nechýbali ani ocenenia v podobe diplomov a sladkých odmien. Chceme poďakovať všetkým účastníkom, žiakom, učiteľom, trénerom, ale aj rodičom, že vytvorili príjemnú atmosféru, ktorá k vianočnému času určite patrí. Fotky si pozrite vo fotoalbume, odporúčam :-) 

        • MIKULÁŠ K NÁM PRIŠIEL AJ TENTO ROK
          • MIKULÁŠ K NÁM PRIŠIEL AJ TENTO ROK

                 V stredu 6.12.2017 zavítala mikulášska nálada aj na našu školu. Už od rána bolo na učiteľoch i žiakoch badať, že to nie je len ďalší deň v škole. Žiaci ešte pred prvým zvonením zaplnili tabule klasickými i originálnymi mikulášskymi rýmovačkami, ktorými sa snažili obmäkčiť učiteľov. Vyvrcholením tejto sviatočnej nálady bol príchod Mikuláša spolu s jeho pomocníkmi - anjelom a čertom. O toto čertovsky šibalské prekvapenie pre žiakov i učiteľov sa už tradične postarali žiačky VII. OA a VIII.OA. – Ivka Obetková  na seba prevzala rolu Mikuláša, Barborka Šedivá  čerta a Ninka Cmarková  anjela. Dievčatá vyčarovali žiakom i učiteľom na tvárach úsmevy, obdarovali ich maškrtami a spríjemnili vyučovanie celej škole, za čo im srdečne ďakujeme a tešíme sa, čo opäť vymyslia na budúci rok! Fotky z tohtoročnej  mikulášskej nádielky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • ZIMNÁ PRÍPRAVA NAŠICH FUTBALISTOV A FUTBALISTIEK

                 Od 20. 11. 2017  naši futbalisti a futbalistky začali kondičnú zimnú predprípravu. Začali sme s teoretickým blokom  mentálnou prípravou s Mgr. Zuzanou Breznickou. Vedomosti si rozšírili v oblasti technicko-taktickej a z oblasti výživy a  životosprávy. Teoretický blok nahradila kondičná príprava, ktorej obsahom je:

            - aeróbne behy so športestermi v areáli Baračky

            - anaeróbne behy, fartleky, šprinty na atletickom štadióne

            - rozvoj silových schopností v posilňovni Amadeus

            - kompenzačné cvičenia

            - regeneračné plávanie

            Najkrajšie momenty zimnej prípravy sú guľovačky študentov aj trénerov.

            Komentáre žiakov:

            Iva Obetková: ,,Podľa mňa je táto príprava dobrá vec. Najskôr sme si poriadne oddýchli po fyzickej aj psychickej stránke. Týždeň voľna mi prospel, pretože som bola aj zranená, ale aj somto potrebovala takú pauzu od futbalu aj všetkého. Priebeh prípravy vnímam pozitívne, mám celkom rada behanie a aspoň mám príležitosť si ísť zabehať, lebo keď prídem domov akosi sa k tomu nedokopem sama. Myslím, že sneh tomu dosť pomohol, bola to sranda, guľovali sme sa, zabávali sa. Myslím že aj vďaka tomu sa vytvorila super partia. Som síce teraz trošku unavená, ale verím že mi to pomôže.“

            Enrik Okrucký: ,, Po náročnej sezóne sme dostali od tréningov v škole týždeň voľno. Absolvovali sme týždeň plný taktickej a mentálnej prípravy. Museli sme si oddýchnúť, avšak zároveň sme nezostali len tak ,,stáť,,, pretože sa vzdelávali. Momentálne sme zahájili kondičnú prípravu, ktorá potrvá po dobu 5tich týždňov a objem sa bude stále zväčšovať. Máme za sebou prvý týždeň ktorý sme oddtrénovali v aeróbnom zaťažení. Zatiaľ sa cítim dobre a verím, že budem jarnú časť sezóny dobre pripravený.“

             

            Kolektív trénerov SŠG

          • BOLI SME NA PREZENTÁCIÁCH

                 Naša škola sa každý rok zúčastňuje na akciách prezentujúcich stredné školy. Záujemcov o štúdium pozývame na deň otvorených dverí, kde sa dozvedia všetky dôležité informácie o škole a podmienkach štúdia na našej škole.

                 Absolvovali sme výstavy v Trenčíne, Myjave, Bánovciach nad Bebravou, Trnave a v Topoľčanoch. Na Myjavu zavítal dokonca aj Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska, pre ktorého je vzdelanie hlavnou prioritou.

                 Každá prezentácia a región je rozmanitý, preto je dôležité stretnúť sa priamo so žiakmi, rodičmi a vysvetliť im ako u nás funguje výchovno-vzdelávací proces.

                 Špecifická je Trnava, kde sa radi vraciame, kvôli výbornej organizácii. Naša cesta začala krásnym východom slnka, maximálnou pracovnou aktivitou našich študentiek a skončila sa neskorým obedom v krásnej Kolibe, hneď vedľa športovej haly. Zábery hovoria za všetko. 29.11. 2017 v stredu sme absolvovali poslednú prezentácia v Topoľčanoch. 

                Chceme sa poďakovať organizátorom týchto podujatí. Robia vynikajúcu prácu. Všade boli veľmi ústretoví a pomáhali ako sa len dalo. Za to im patrí veľké ďakujem. Celkový dojem z prezentácii bol pozitívny. Žiaľ, malý počet detí, ktoré aktívne, resp. pravidelne športujú bol pre nás sklamaním. Dúfame, že budúce ročníky budú z tohto pohľadu lepšie.

            Fotky z prezentácii si pozrite vo fotoalbume.

            ---

            Mgr. Eva Hromjaková, koordinátor

        • OKRESNÉ KOLO V STOLNOM TENISE SŠ (CHLAPCI A DIEVČATÁ)
          • OKRESNÉ KOLO V STOLNOM TENISE SŠ (CHLAPCI A DIEVČATÁ)

                 Aj tento školský rok sa žiaci a žiačky našej školy zúčastnili súťaže v stolnom tenise stredných škôl, kde si zmerali sily so žiakmi z celého okresu.  Súťaž sa konala dňa 25.10.2017 na Základnej škole Kubranskej v Trenčíne.  Naše chlapčenské trojčlenné družstvo v zostave  Gabriš, Patka, Rurák sa umiestnili na výbornom 1. mieste z deviatich zúčastnených škôl (Gymnázium Ľ. Štúra TN, Stredná umelecká škola TN, Súkromné Gymnázium FUTURUM TN, Stredná odborná škola letecko-technická TN, Obchodná akadémia Milana Hodžu TN, Stredná odborná škola obchodu a služieb TN, Piaristické gymnázium Jozefa Braneckého TN, Dopravná akadémia Trenčín).  Týmto výsledkom sa žiaci nominovali do regionálneho kola, ktoré sa bude konať dňa 15.11.2017 v Trenčíne.  V kategórii dievčat sme súťažili v zostave Demková, Obetková a Gabrišová, kde dievčatá dosiahli úctyhodné 5. miesto z ôsmych zúčastnených škôl. Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za výborné podané výkony a vzornú reprezentáciu školy. Družstvu chlapcov budeme držať palce aj v regionálnom kole.

             

            Tréneri: Bc. Krovinová, Mgr. Hudec

            Školu reprezentovali:  Gabriš, Patka, Rurák, Demková, Obetková a Gabrišová

        • MAJSTROVSTVÁ SR VO VZPIERANÍ
          • MAJSTROVSTVÁ SR VO VZPIERANÍ

                 Dňa 28.10.2017 sa žiak našej školy Lukáš Fiala zúčastnil Majstrovstiev Slovenskej republiky vo vzpieraní v Trenčíne. Lukáš súťažil vo dvoch vekových kategóriách – junioroch aj mužoch, kde v silnej konkurencii dosiahol výborné výsledky. V kategórií „JUNIORI“ získal ZLATÚ MEDAILU v dvojboji s počtom bodov 192. S týmto výkonom sa umiestnil tiež v kategórii „MUŽOV“ na fantastickom 2. mieste. Lukáš si taktiež vylepšil svoj osobný rekord v nadhode na 102 kg. Najbližšie ho čaká ďalšie športové zápolenie dňa 25.11.2017, kde bude opäť usilovať o výborné umiestnenia. Lukášovi gratulujeme, ďakujeme za vzornú reprezentáciu a želáme množstvo ďalších športových úspechov v tomto školskom roku!

            Fotografie zo súťaže si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • VOLEJBAL, DIEVČATÁ - STREDNÉ ŠKOLY

             

                 Dňa 26.10. 2017 sa uskutočnilo okresné kolo vo volejbale dievčat SŠ v športovej hale SOŠaS Trenčín. Našu školu reprezentovali:

            Iva Obetková, Dominika Demková, Aďa Bogorová, Ida Papierniková, Vanesa Močarníková, Barbie Šedivá.

             

            Súťaže sa zúčastnili družstvá:

             

            1. Gymnázium Ľudovíta Štúra Trenčín
            2. Stredná umelecká škola Trenčín
            3. SŠG Trenčianske Teplice
            4. Stredná zdravotnícka škola

             

            Vzájomné zápasy:

             

            Stredná umelecká škola Trenčín - Stredná zdravotnícka škola 2:0

            SŠG Trenčianske Teplice - Gymnázium Ľudovíta Štúra Trenčín 0:2

            Gymnázium Ľudovíta Štúra Trenčín - Stredná zdravotnícka škola 2:0

            Stredná umelecká škola Trenčín - Gymnázium Ľudovíta Štúra Trenčín 0:2

            Stredná umelecká škola Trenčín - SŠG Trenčianske Teplice 2:0

            SŠG Trenčianske Teplice - Stredná zdravotnícka škola 2:0

             

            Dievčatám gratulujem k peknému 3. miestu a ďakujeme za reprezentáciu školy. Fotky si pozrite vo fotoalbume.

            /tréner Katarína Jurgová/

        • FLORBAL, DIEVČATÁ - ZŠ
          • FLORBAL, DIEVČATÁ - ZŠ

                 Dňa 11.10. 2017 sa uskutočnilo okresné kolo vo florbale dievčat ZŠ v športovej hale Nemšová. Našu školu reprezentovali:

             

            Brankárka – Simonka Gráčová

            Hráčky – Ninka Šiková, Emka Šiková, Emka Cmarkova, Chiarka Kamenská, Scarletka Vašeková, Sonička Panáková

             

                 Dievčatá vzorne reprezentovali našu školu, podali vynikajúce výkony. Dokázali čeliť ligovým hráčkam. Boli obrovským prekvapením turnaja. Aj napriek veľkému vekovému rozdielu, dokázali držať krok a odohrali vyrovnané zápasy.

             

            Súťaže sa zúčastnili 4 družstvá

            1. ZŠ Janka Palu Nemšová
            2. ZŠ Sv. Michala Nemšová
            3. ZŠ Trenčianska Teplá
            4. SŠG Trenčianske Teplice

             

            Vzájomné zápasy

             

            ZŠ Sv. Michala Nemšová - ZŠ Trenčianska Teplá 4:0

             

            SŠG Trenčianske Teplice - ZŠ Janka Palu Nemšová 1:8

             

            ZŠ Sv. Michala Nemšová - SŠG Trenčianske Teplice 2:1

             

            ZŠ Janka Palu Nemšová - ZŠ Trenčianska Teplá 7:0

             

            ZŠ Trenčianska Teplá - SŠG Trenčianske Teplice 4:3

             

            ZŠ Janka Palu Nemšová - ZŠ Sv. Michala Nemšová 6:0

             

                 Dievčatám gratulujeme k peknému 4. miestu a ďakujeme za reprezentáciu školy.

            Fotky z podujatia si môžete pozrieť vo fotoalbume, alebo kliknite na tento odkaz FLORBAL - DIEVČATÁ

             

            /trénerka, Katarína Jurgová/

        • Okresné kolo vo veľkom futbale  - Stredné školy
          • Okresné kolo vo veľkom futbale - Stredné školy

            Dňa 10.10.2017 sa študenti našej školy zúčastnili okresného kola vo veľkom futbale žiakov stredných škôl. Zápasy sa odohrávali na novovybudovanom futbalovom areáli AS Trenčín. Stretli sa tam najlepší futbalisti v rámci okresu. Celkovo sa turnaja zúčastnilo 11 družstiev.

            Priebeh turnaja I. semifinálová skupina :

            Gymnázium Ľ. Štúra   x   SŠG Trenčianske Teplice                            3   :   0

            Obchodná akadémia  x   SŠG Trenčianske Teplice                            0   :   0

            Piaristické gymnázium x SŠG Trenčianske Teplice                            1   :   1

            SOŠ  letecko- technická Trenčín x SŠG Trenčianske Teplice            0   :   0

                Naši žiaci vzhľadom k tomu, že boli vekovo najmladším družstvom  statočne bojovali a podali obetavý výkon . V poslednom zápase im však dochádzali sily a žiaľ prehrali s Gymnáziom Ľ. Štúra  3 : 0. 

            Za vzornú reprezentáciu ďakujeme žiakom :  Žáčik, Chrenko, Valo, Makiš, Okrucký, Brandys, Gravas, Lehotský, Zelníček L., Zelníček F., Meliš, Cyprián, Matejček, Lezzani, Trsťan.

            Tréner:  Stanislav Ďuriš

            Vedúci družstva:  Mgr. Ján Hudec

        • CEZPOĽNÝ BEH
          • CEZPOĽNÝ BEH

            TRENČÍN - V stredu dňa 27.09.2017 sa uskutočnilo okresné kolo v cezpoľnom behu žiakov a žiačok základných a stredných škôl v Trenčíne.  Súťažiť mohli trojčlenné družstvá v rámci školy pre jednotlivé kategórie: dievčatá SŠ, chlapci SŠ, dievčatá ZŠ, chlapci ZŠ, ale zároveň prebehla aj súťaž jednotlivcov. Žiaľ, vzhľadom na zdravotné problémy žiakov v tomto sychravom období sa nám nepodarilo zostaviť celé družstvo za školu, ale v kategórii jednotlivcov sa súťaže zúčastnili traja statoční : Barbora Šedivá, Ivana Obetková a Adam Cyprian.  Pekný úspech dosiahol Adam Cyprian, ktorý v súťaži jednotlivcov ZŠ skončil tesne na 4.mieste z 57. štartujúcich žiakov. Ivana Obetková skončila na úctyhodnom 10.mieste a Barbora Šedivá na 24. mieste. 

            Žiakom ďakujeme za účasť, vzornú reprezentáciu školy a dobrú náladu počas celého konania bežeckých pretekov.

            Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            ---

            Mgr. Brídová Zuzana 

        • BIELA PASTELKA 2017
          • BIELA PASTELKA 2017

                 Dňa 22. septembra 2017 sa naša škola zapojila do celoslovenskej finančnej zbierky Biela pastelka, ktorá je zameraná na podporu nevidiacich a slabozrakých ľudí. Sme radi, že aj tento rok sme mohli byť jej súčasťou a prispieť tak sumou 105,70 eura. Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života. Ďakujeme všetkým prispievateľom i žiakom za spoluprácu pri jej realizácii.

            ---

            Mgr. Breznická Zuzana

          • OZNAM RODIČOM A ŽIAKOM ŠKOLY!

                 V zmysle zákona č. 440/2015 Z. z. o športe a o zmene a dolplnení niektorých zákonov a výhlášky č. 51/2016 Z. z., ktorou sa ustanovujú zdravotné výkony, ktoré sú súčasťou zdravotnej prehliadky vrcholového športovca a talentovaného športovca, sú žiaci našej školy povinní raz ročne absolvovať zdravotnú prehliadku talentovaného športovca podľa uvedenej vyhlášky.

            Vyhláška č. 51/2016 

            ZOZNAM_AKREDITOVANYCH_PRACOVISK_TELOVYCHOVNEHO_LEKaRSTVA.xls

            Doklad o vykonanej zdravotnej prehliadky doručia žiaci treiednemu učiteľovi najneskôr do konca kalendárneho roka 2017.

            ---

            Vedenie školy

        • FUTBAL ŽENY - WU19 -  Víťazný vstup do kvalifikačného turnaja
          • FUTBAL ŽENY - WU19 - Víťazný vstup do kvalifikačného turnaja

                 Reprezentačný tím žien do 19 rokov vstúpil do kvalifikačného turnaja ME 2018 v litovskom Marijampoli víťazstvom nad Rumunskom 3:2.
            O našom úspechu rozhodol I. polčas, výborný vstup do zápasu. Po 22 minútach viedli mladé Slovenky 3:0 a hoci potom poľavili, napriek inkasovanému gólu bola hra vyrovnaná. Po prestávke však dianie vyzeralo inak, naše dievčatá sa strachovali o výsledok a keď po hodine znížili Rumunky na rozdiel jedného gólu. Ak by Slovenky zužitkovali niektorú z ďalších šancí, bol by záver zápasu oveľa pokojnejší, takto boli nervy až do samého konca.
            G: 5. Šurnovská, 13. Mikolajová, 22. Bogorová – 35. Predoiová, 66. Borosová.
            ŽK: Gmitterová, Borodiová, Negreaová.
            Slovensko WU19: Rezeková – Mráziková, Čermáková, Gmitterová, Lukáčová – Bieliková, Lemšová (62. Dianišková), Mikolajová – Žemberyová (46. Panáková), Bogorová (84. Kopčová), Šurnovská.

             

            Hlas po zápase
            Branislav Petrovič (tréner Slovenska 19):
            “Nastúpili sme s obrovským odhodlaním, získali sme veľkú hernú prevahu, ktorú sme zúročili do trojgólového náskoku. Pravda, keď Rumunky znížili, dianie sa zmenilo, hra sa vyrovnala. Druhý polčas bol iný, báli sme sa o výsledok a z toho pramenili aj zbytočné chyby. Niektoré dievčatá nepodali očakávaný výkon a to bola aj jedna z príčin, prečo hra po prestávke nezdopovedala tomu, čo sme chceli.“

            Ďalší program Slovenska
            11. 09. 2017 Dánsko – Slovensko (Marijampole, 14:00)
            14. 09. 2017 Litva – Slovensko (Alytus, 17:00)

             

            Našu školu reprezentujú : Bogorová Andrea, Šedivá Barbora, Obetková Ivana – náhr., Jančovičová Darina – náhr.

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje