NOVINKY

    • Novinky

        • KURZ PRVEJ POMOCI
          • KURZ PRVEJ POMOCI

                 V utorok, dňa 24.5.2016, keď naši maturanti „potili krv“ v školských laviciach, ostatní žiaci absolvovali v hoteli PANORAMA pod vedením školiteľa RZP Trenčín prednášku o PP (prvej pomoci) a akreditovaný kurz prvej pomoci so záverečnou skúškou a osvedčením o absolvovaní. Toto osvedčenie je časovo neobmedzené a môžu ho doložiť v autoškole, kde je podmienkou pre získanie vodičského oprávnenia. Školenie a beseda prebiehali v nových priestoroch hotela PANORAMA v Trenčianskych Tepliciach s edukačnými videami, praktickými ukážkami a nácvikom PP. Okrem iného všetci získali kompetencie v poskytovaní PP, ktoré v budúcnosti určite zúročia a ocenia. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.   

             

             Daniel Ježík, koordinátor akcie

        • NAŠE DIEVČATÁ ÚSPEŠNÉ V REPREZENTÁCII
          • NAŠE DIEVČATÁ ÚSPEŠNÉ V REPREZENTÁCII

                 Naše dievčatá sa na turnaji v Bulharsku ukázali v dobrom svetle. IVANA OBETKOVÁ a ANDREA BOGOROVÁ sa presadili v reprezentácii žien do 17 rokov vo futbale aj gólovo. Obidve prispeli gólom k výhre 5:1 nad Azerbajdžanom. Výborná práca našich trénerov prináša ovocie. Tešíme sa a gratuľujeme :-). Viac si môžete pozrieť kliknutim sem.

             

            Vedenie školy

        • MATURITY SA ZÚČASTNILO 23 ŠTUDENTOV
          • MATURITY SA ZÚČASTNILO 23 ŠTUDENTOV

                 V dňoch 23.5. až 26.5. 2016 sa na našej škole uskutočnili ústne maturitné skúšky. Zúčastnilo sa ich 23 maturantov. Študenti maturovali z nasledovných predmetov:

            slovenský jazyk a literatúra - 23 žiakov

            anglický jazyk - 21 žiakov

            nemecký jazyk - 3 žiaci

            biológia - 3 žiaci

            geografia - 12 žiakov

            základy športovej prípravy - 14 žiakov

            dejepis - 8 žiakov

            občianska náuka - 6 žiaci

            Maturitné skúšky sa niesli v pokojnej atmosfére. Naši maturanti dokázali, že sa vedia pekne pripraviť a mnohí z nich preukázali výborné znalosti, čo ocenili i maturitné komisie. Mnohí maturanti iste zúročia nadobudnuté vedomosti v ďalšom štúdiu na vysokých školách. Traja študenti si kvôli nedostatočným vedomostiam zopakujú ústne maturity z anglického jazyka v septembri. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Všetkým maturantom srdečne gratulujeme a želáme veľa šťastia.

             

             Lukáš Gallo, koordinátor MS

        • LETNÉ MAJSTROVSTVÁ STREDOSLOVENSKÉHO REGIÓNU V TENISE
          • LETNÉ MAJSTROVSTVÁ STREDOSLOVENSKÉHO REGIÓNU V TENISE

                 BANSKÁ BYSTRICA - Počas víkendu 14.5. - 17.5. 2016 sa v Banskej Bystrici konali Letné tenisové majstrovstvá stredoslovenského regiónu v kategórii strašie žiactvo. Naši žiaci Milan Bežák a Tomáš Šuran sa vo štvorhre umiestnili na peknom druhom mieste a Milan Bežák vo dvojhre prehral až vo finále. 

            Gratuľujeme a prajeme veľa podobných úspechov.

        • Jednota CUP - turnaj v malom futbale ZŠ
          • Jednota CUP - turnaj v malom futbale ZŠ

                Dňa 18.04.2016 sa naša škola zúčastnila okresného kola futbalu žiakov – JEDNOTA CUP ZŠ. Súťaž sa konala v Trenčianskych Tepliciach na futbalovom štadióne. Spomedzi troch zúčastnených mužstiev sme skončili na peknom druhom mieste. Škoda, že sa nemohli zučastniť všetci futbalisti.

            Priebeh súťaže:

            SŠG Tr.Teplice     x     ZŠ Omšenie                                      3 : 1

            SŠG Tr.Teplice     x     ZŠ Trenčianske Teplice                 0 : 2

            Strelené góly:  Lukáš Fiala, Lukáš Brandys, Samuel Žáčik

            Reprezentovali nás:  Deneš Boris, Fiala Lukáš, Floriš Matúš, Gabriš Daniel, Jelínek Patrik, Kmošena Daniel, Patka Richard, Žáčik Samuel, Brandys Lukáš. Fotky si pozrite vo fotoalbume. 

            Žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

             

            Stanislav Ďuriš, tréner futbalu

        • TESTOVANIE ŽIAKOV
          • TESTOVANIE ŽIAKOV

                5.5.2016 prebehlo na atletickom štadióne v Trenčianskych Tepliciach za slnečného počasia výstupné testovanie žiakov našej školy. Ďakujeme všetkým zúčastneným za snahu a najlepšie výkony v rámci svojich možností a taktiež trénerom za bezproblémový a profesionálny priebeh testovania. Žiaci budú mať možnosť vidieť a porovnať svoje výkony /2016/ so vstupným testovaním /2015/ na nástenkách hlavnej chodby našej školy. Fotky si môzete pozrieť vo fotoalbume.

             

            Vedenie školy

        • DEŇ NARCISOV
          • DEŇ NARCISOV

                 Dňa 15. apríla sa uskutočnil už 20. ročník jedinečnej celoslovenskej finančnej zbierky na podporu onkologických pacientov a ich rodín. Naša škola sa už tradične do tejto zbierky zapája. Naším cieľom je nielen vyzbierať peniaze, ale aj vychovávať  našich žiakov k spolupatričnosti a ochote pomáhať. Preto chceme poďakovať všetkým zúčastnením žiakom za bezproblémový priebeh a ochotu zapojiť sa. Tento rok sme prispeli sumou 729,67 EUR. Ďakujeme všetkým darcom! Fotky si môžet pozrieť vo fotoalbume.

             

            Mgr Zuzana Bridová, koordinátor

        • 1. KOLO PRIJÍMACÍCH SKÚŠOK
          • 1. KOLO PRIJÍMACÍCH SKÚŠOK

                 Dňa 7.4.2016, sa na našej škole konali talentové skúšky a deň talentovanosti. Žiaci postupne absolvovali pohybové testy a následne psychodiagnostické testy. Výsledky budú zákonným zástupcom žiakov oznámené poštou v zákonom stanovenom termíne. Fotky z talentoviek si môžete pozrieť tu, alebo vo fotoalbume.

            ---

            Vedenie školy 

        • PÍSOMNÉ MATURITY
          • PÍSOMNÉ MATURITY

                 V dňoch 15. – 17. marca 2016 sa na Slovensku uskutočnil riadny termín písomných maturitných skúšok. Na pôde Súkromného športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach sa písomných maturít zúčastnilo spolu 22 našich študentov, z ktorých zo slovenského jazyka a literatúry skladalo maturitnú skúšku 22 žiakov, z anglického jazyka 19 žiakov, z nemeckého jazyka 2 žiaci a z matematiky 1 žiak. Na náhradný termín sa prihlásili 2 žiaci, ktorí sa nemohli zúčastniť riadneho termínu z dôvodu športovej vyťaženosti a pobytu v zahraničí. Na priebeh a organizáciu maturitných skúšok okrem predsedov školskej a predmetových maturitných komisií dohliadala i Štátna školská inšpekcia, ktorá vo svojej správe veľmi kladne zhodnotila bezproblémový priebeh i organizáciu písomných maturitných skúšok na našej škole. Všetkým maturantom budeme držať palce, aby úspešne zvládli i ústne maturity, ktoré na nich čakajú už v máji. Viac fotiek si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            ---

            Lukáš Gallo, koordinátor MS

        • TEJT 3 U16 "SHOOL LOBIK 2016"
          • TEJT 3 U16 "SHOOL LOBIK 2016"

                  V dňoch 12.3. - 19.3. 2016 sa v Trenčianskych Tepliciach konal medzinárodný tenisový turnaj hráčov do 16 rokov „TEJT 3 U16 SCHOOL LOBIK“. Išlo už o 11. ročník tohto podujatia. Podujatie je súčasťou kalendára medzinárodných turnajov TEJT (tennis european junior tour). Turnaja sa zúčastnilo spolu 102 hráčov. Početná výprava prišla z Rumunska, Maďarska, Talianska a Ukrajiny. Hralo sa na dvoch antukových dvorcoch v nafukovacej hale na Baračke v príjemnom prostredí kúpeľného parku. Zišli sa tu vynikajúci hráči, najvyššie nasadený medzi chlapcami bol Talian Filippo Speziali (24. miesto v Európe) a medzi dievčatami Rumunka Andreea Velcea (29. miesto v Europe). V sobotu a nedeľu sa hrala kvalifikácia, v pondelok sa začala hlavná súťaž chlapcov a v utorok dievčat. Ani tento rok nebola núdza o veľmi zaujímavé a napínavé zápasy. Prvé kolá boli vyrovnané, bojovné, hralo sa množstvo napínavých zápasov, čo nám zároveň trochu skomplikovalo situáciu. Zo slovenských hráčov sa najviac darilo Nine Stankovskej, ktorá vo finále zdolala prekvapenie turnaja Ukrajinku Martemynaovu 6-3 6-2. Dvojhru chlapcov vyhral Rakúšan KRAINER, ktorý po dramatickom priebehu zdolal Maďara KHINA 6-3  7-5.

            Výsledky z turnaja si môžete pozrieť na webovej stránke www.tenniseurope.org, alebo kliknite na odkaz DRAWS. Fotky si môžete pozrieť na webovej stránke www.sportovegymnazium.sk, alebo kliknite na odkaz PHOTOS.

            Organizačne prebehol turnaj bez väčších problémov. Atmosféra v areáli bola vynikajúca. Nevyskytli sa žiadne vážnejšie problémy. Pre žiakov Športového gymnázia Trenčianske Teplice bolo podujatie veľmi úspešné. Turnaja sa zúčastnilo 5 hráčov: BALÁŽI, BEŽÁK, HRKĽOVÁ, ŠURAN, RURAK. Najďalej sa dostal Tomáš BALÁŽI, ktorý prehral až vo štvrťfinále s finalistom KHINOM 3-6 1-6. Všetci žiaci gymnázia so zameraním na tenis počas turnaja získavali potrebnú prax v organizačnej a rozhodcovskej činnosti.

            Veľmi rád by som sa poďakoval všetkým, ktorí sa akokoľvek zapojili a pomáhali pri organizácii tohto podujatia. Osobne žiakom SÚKROMNÉHO ŠPORTOVÉHO GYMNÁZIA TRENČIANSKE TEPLICE, ktorí aktívne pomáhali pri organizácii. Ďalej MESTU TRENČIANSKE TEPLICE, ktoré sa tiež zapojilo, hlavne pri propagácii podujatia a cenami pre víťazov formou prezentačných taštičiek. Hotelom a penziónom, ktoré zabezpečovali ubytovanie pre hráčov. Špeciálne poďakovanie patrí vrchnému rozhodcovi Davidovi Mazáčkovi, ktorý odviedol vynikajúcu prácu, zdravotníčke p. Štrbovej, p. Mercellovi, p. Jánošíkovi a personálu športového areálu. ĎAKUJEM smiley.

            Myslím si, že toto podujatie je pre mesto prínosom a bude ním aj naďalej. Je zrejmé, že dominantou Trenčianskych Teplíc sú najmä liečivé pramene, avšak ich geografická poloha a krása okolia ich predurčujú k tomu, aby sa v budúcnosti stali aj miestom športových podujatí na regionálnej, slovenskej a medzinárodnej úrovni.

             

            Trenčianske Teplice, marec 2016

            ---                                                                         

            Daniel Ježík, riaditeľ turnaja

        • Lyžovačka v Malej Fatre
          • Lyžovačka v Malej Fatre

                 Súkromné športové gymnázium Trenčianske Teplice sa v dňoch od 22.02.2016 do 26.02.2016 zúčastnilo lyžiarskeho a snowboard kurzu. 

            Navštívili sme stredisko Vrátna Free Time Zone ( Malá Fatra), kde nás čakali všetky možné poveternostné podmienky a to od dažďa, cez slniečko, ale nakoniec sme sa dočkali aj vytúženého prírodného snehu, ktoré istilo technické zasnežovanie . Snehová pokrývka dosiahla 40 cm a tak výcvik prebiehal podľa výkonnostných skupín pod dohľadom lyžiarskych inštruktorov.

            Výška údolnej stanice  sa nachádzala vo výške 620 m  a výška vrcholovej stanice 1550 m nad morom.

            Znovu si naši študenti preverili zjazdové a snowboardové schopnosti, čo sa týka metodiky, techniky, rýchlosti a koordinácie a taktiež aj pobytu na horách a samozrejme počas odbornej prednášky profesionálneho člena horskej služby sa zdokonalili aj v podaní prvej pomoci.

            Nakoniec nech sa páči, pozrite si fotky tu, alebo vo fotoalbume.

            Tesím sa na budúci rok smiley.

            ---

            Mgr. Eva Hromjaková, koordinátor lyžiarského výcviku

        • O pohár primátora mesta Trenčianske Teplice
          • O pohár primátora mesta Trenčianske Teplice

                 Dňa 19.02.2016 sa v Trenčianskych Tepliciach uskutočnil  XIV. ročník stolnotenisového turnaja „O pohár primátora mesta Trenčianske Teplice“. Organizátorom bolo Súkromné športové gymnázium. Turnaj otvoril slávnostným príhovorom nositeľ mena putovného pohára, primátor mesta Trenčianske Teplice - PhDr. Štefan Škultéty.  Okrem poďakovania, ktoré patrilo organizátorom, pedagógom  a celému vedeniu školy Súkromného športového gymnázia za prípravu stolnotenisového podujatia nechýbalo ani želanie mladým športovcom na bezproblémový priebeh turnaja, veľa úspechov a športových zážitkov.  

            Súťažilo sa vekových kategóriách:  najmladší žiaci, mladší žiaci, starší žiaci a dorast. Turnaj prebiehal v dobrej nálade a našlo sa i niekoľko obhajcov titulu z minulého ročníka. Úspech mali tiež študenti nášho gymnázia a to predovšetkým Danko Gabriš, ktorý zvíťazil v kategórii mladších žiakov a Riško Patka, ktorý v rovnakej kategórii získal II.miesto. V kategórii dorastencov zvíťazil opäť študent našej školy – Marek Tutura. III.miesto získal Vadim Rurák v kategórii starších žiakov. Z dievčat boli najúspešnejšie naše žiačky z kategórie dorasteniek - Xénia Škultétyová II.miesto a Dominika DemkováIvka Obetková III.miesto.

            Výsledky :

            Dvojhra najmladších žiakov

            Dievčatá 1.miesto  -  Svitanová Zuzana

            Chlapci 1. miesto  -  Pšenka Martin

            Dvojhra mladších žiakov

            Dievčatá 1.miesto  -  Zajačková Lucia

            Chlapci 1. miesto  -  Gabriš Daniel

            Dvojhra starších žiakov

            Dievčatá 1.miesto  -  Marousková Monika

            Chlapci 1. miesto  - Svitana Ján

            Dvojhra dorastencov

            Dievčatá 1.miesto  -  Gurínová Daniela

            Chlapci 1. miesto  -  Tutura Marek

            Poďakovanie patrí celému organizačnému výboru a to hlavne Jánovi Hudecovi – zástupcovi riaditeľa SŠG pre šport, Danielovi Ježíkovi – zriaďovateľovi školy SŠG Trenčianske Teplice, Jozefovi Mercellovi, Kataríne Jurgovej, Zuzane Bridovej, Henrichovi Horňáčkovi – hlavnému rozhodcovi turnaja, Dušanovi Zelmanovi, Stanislavovi Ďurišovi a všetkým, ktorí pomáhali pri organizácii.

            Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume, alebo kliknite sem.

            Tešíme sa na budúci rok smiley

        • 79. ME V KRASOKORČUĽOVANÍ
          • 79. ME V KRASOKORČUĽOVANÍ

            Milí študenti,

            Žiačka II. ŠA Nina Cmarková sa spolu s učiteľkou AJ Zuzanou Šatkovou zúčastnili na 79. ME v krasokorčuľovaní, ktoré sa konali na obnovenom zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave v dňoch od 27.1.- 31.1. 2016. Ninka ako dobrovoľníčka pôsobila so mnou v mediálnom tíme, v ktorom pôsobilo ďalších 10 dobrovoľníkov a ktorý mal na starosti novinárov a fotografov. Na podujatie sa akreditovalo 276 novinárov z celého sveta. Nina mala možnosť vnímať tento šampionát z úplne inej perspektívy. Dostala sa do blízkosti tých najlepších krasokorčuliarov. Myslím si, že to vnímala len a len pozitívne. Máte možnosť sa jej na to opýtať, keď ju stretnete na chodbe školy. 

            Počas 4 dní konania šampionátu pracovalo 250 ľudí , 27 ľudí upratovalo štadión , 200 dobrovoľníkov pomáhalo nepretržite 24 hodín denne. V  aréne bolo natiahnutých 50 km kabeláže, vypilo sa 4556 litrov vody, diváci zjedli 6000 kg hot dogov. Pre pretekárov bolo pripravených 200 kg banánov, 100 kg jabĺk a 100 kg mandariniek..

            Na budúci rok sa budú konať ME v Ostrave (január 2017) a MS v Helsinkách (marec-apríl 2017). Znova budú mať žiaci našej školy možnosť zúčastniť sa takéhoto významného podujatia. Jedinou podmienkou o tom výraznejšou je dobrá znalosť anglického jazyka.

            Tak hor sa do učenia a očakávam zvýšený záujem zo strany Vás študentov. 

            Týmto by som sa ešte chcela poďakovať Nine Cmarkovej za vzornú reprezentáciu svojej školy.

            Hlásiť sa môžete už teraz.

            Fotky z podujatia si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            ---

            Mgr. Zuzana Šatková

        • TEREZKA NEOBHÁJILA TITUL, ALE VYHRALA ŠTVORHU
          • TEREZKA NEOBHÁJILA TITUL, ALE VYHRALA ŠTVORHU

                 MELBOURNE - Naša žiačka Tereza Mihalíková neobhájila na Australian Open titul v juniorskej dvojhre, ale prvenstvo vybojovala vo štvorhre. Vo finále dvojhry prehrala 17-ročná Slovenka s Bieloruskou rovesníčkou Verou Lapkovou 3:6, 4:6. Finále dievčat z Arény Roda Lavera sprostredkoval stream do celého sveta. 

            Lapková brejkla za stavu 4:3 Slovenku a tromi rýchlymi fiftínmi sa dostala k trom setbalom. Mihalíková ich odvrátila, dokonca aj štvrtý, ale piaty už Bieloruska premenila. 
            Slovenka si odbehla do šatne a po návrate hrala koncentrovanejšie a aktívnejšie, brejkla za stavu 1:1 súperku a ujala sa vedenia 4:1. Za verbálny prejav hlásený čiarovým rozhodcom udeleným trestným fiftínom Tereze pomohla aj Bieloruska, ktorá s úsmevom prijala vysvetlenie empajrového za inkasované napomenutie a gestom sa ospravedlnila. Škoda, že za stavu 4:2 stratila slovenská juniorka podanie. Agresívnejšie hrajúca Bieloruska sa tromi hrami v rade dopracovala k vedeniu 5:4 a hoci bola pri mečbaloch, podåvajúc na zisk prvého grandslamového titulu nervózna, využila tretí a radovala sa z triumfu.

            ,,Finále bolo ťažké. Tereza chcela veľmi vyhrať a obhájiť titul, ale dnes chýbalo trochu šťastia na obrat v zápase. Súperka hrala vynikajúco, na hranici maximálneho rizika a všetky dôležité lopty vyhrala," sumarizoval Mihalíkovej tréner Ján Studenič finále dvojhry. Naznačil súčasne veľké odhodlanie svojej zverenky získať na obľúbenom grandslame titul vo štvorhre, čo sa jej po boku ruskej partnerky s veľkým prehladom aj podarilo.

            GRATUĽUJEME TEREZKA  smiley

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje