NOVINKY

    • Novinky

        • ŠTÚDIUM V USA
          • ŠTÚDIUM V USA

               Súkromné športové gymnázium Trenčianske Teplice v spolupráci s agentúrou sport & university pozýva žiakov Súkormného športového gymnázia na prezenáciu o možnoti získania a využitia športových štipendii a štúdia na univerzitách v Amerike. Pre viac informácii kliknite na tento odkaz štúdium v USA. Fotky si môžete pozrieť tu, alebo kliknite na fotoalbum.

          • Od septembra SQV (špeciálne príprava všeobecná - kondičná príprava) v novom Fitness centre. Žiaci a študenti školy budú od nového škoského roku 14/15 využívať služby Fitness centra Amadeus, ktoré je otvorené od decembra 2013. V rámci tréningového plánu budú trikrát do týždňa navšťevovať cvičebnú plochu a multifunkčnú halu.       

        • MIHALIKOVEJ PRVÉ VEĽKÉ FINÁLE
          • MIHALIKOVEJ PRVÉ VEĽKÉ FINÁLE

               NEW YORK. Slovenská tenistka a žiačka nášho gymnázia Tereza Mihaliková s Bieloruskou Verou Lapkovou neuspeli vo finále štvorhry junioriek na grandslamovom turnaji US OpenSo šiestym nasadeným turecko-švajčiarskym párom Ipek Soylová, Yii Belen Taichmannová prehrali v troch setoch 7:5, 2:6 a 7:10 v tzv. supertajbrejku.

             

            Prerušené pre dážď

            Šestnásťročná Mihaliková, zverenka trénera Jána Studeniča, nezískala pre Slovensko štvrtú grandslamovú juniorskú deblovú trofej.

            Henrieta Nagyová v roku 1994 po boku bývalej svetovej jednotky Švajčiarky Martiny Hingisovej vyhrala štvorhru na Roland Garros.

            V roku 2010 sa vo štvorhre dievčat na Australian Open tešili z prvenstva Jana Čepelová so Chantal Škamlovou, v roku 2011 na Australian Open v Melbourne uspeli v debli Filip Horanský s Čechom Jiřím Veselým. Mihaliková s Lapkovou prehrávali v úvode zápasu 1:3, následne zápas prerušili pre dážď. Po návrate na dvorec slovensko-bieloruský tandem zmazal manko brejku, no za stavu 4:5 čelil trom setbalom. Vymanil sa však zo zložitej situácie a po zisku troch gemov v rade získal úvodný set vo svoj prospech. Druhý set patril Soylovej s Taichmannovou, ktoré získali od stavu 2:2 štyri gemy v rade. V rozhodujúcom supertajbrejku Mihaliková s Lapkovou vyrovnali z 2:5 na 5:5, no koncovka patrila súperkám.

             

            Začala dvojchybami

            "V rozhodujúcich chvíľach súperky nič nepokazili, neurobili žiadnu hlúpu chybu a zahrali kvalitnú údery. V predchádzajúcich zápasoch som nepociťovala žiadnu nervozitu, no dnes to bolo predsa len iné." "Triasli sa mi ruky a hneď pri mojom prvom podaní som spravila dve dvojchyby. Našťastie prišiel dážď a upokojila som sa." "Po prestávke sme sa postupne rozohrali, začali sme si viac veriť a koncovka prvého setu bola v našej réžii. Škoda šiesteho gemu druhého dejstva, keď sme nevyužili vedenie 40:0 a súperky sa chytili," povedala pre TASR talentovaná Slovenka. Rodáčka z Topoľčian vyslovila s celkovým vystúpením na US Open veľkú spokojnosť. "Finále je skvelým výsledkom, veď sme sem išli s tým, že si ideme zahrať. Keď sme videli žreb 1. kola, že nastúpime proti piatemu nasadenému austrálsko-americkému páru Bainsová, Blacková, správne sme sa vyhecovali." "Dvakrát sme s nimi prehrali 8:10 v supertajbrejku, teraz sme boli odhodlané to konečne zlomiť. Povedala som si, že ´kurnik šopa´, nemôžeme s nimi zasa prehrať, lebo prídem o hospitality a pôjdem domov." "Po návrate na Slovensko budú určite nejaké oslavy. Rodičia mi furt posielali smsky, mala som pocit, že oslavujú po každom vyhratom geme. Teraz nás s babami čakajú MS v Mexiku."

             

            US Open - juniorky - štvorhra - finále

            Ipek Soylová, Yii Belen Taichmannová (6-Tur./Švajč.) - Tereza MIHALIKOVÁ, Vera Lapková (SR/Biel.) 5:7, 6:2, 10:7

             

            TEREZKA GRATUĽUJEME A PRAJEME VEĽA ŠPORTOVÝCH ÚSPECHOV :-)

            ---

            vedenie školy

             

            Čítajte viac: http://sport.sme.sk/c/7370488/mlada-mihalikova-nevyhrala-us-open-triasli-sa-jej-ruky.html#ixzz3CcQdiVcE

             

        • ZAČÍNAME
          • ZAČÍNAME

            Vážení žiaci, rodičia, učitelia!

              Naša škola zaháji v školskom roku 2014/2015 dvanásty rok pôsobenia v sieti škôl a školských zariadení. Vznikla s cieľom vytvoriť modernú a flexibilnú školu, ktorá odovzdáva svojim žiakom okrem teoretických poznatkov aj kvalitnú športovú prípravu, čím je optimálne spojený proces výchovno – vzdelávací a tréningový. V rozvrhu vyučovacieho dňa sa strieda vyučovanie a tréning pod vedením skúsených pedagogických pracovníkov a trénerov. Naším hlavným zámerom je zvládnutie nárokov stredoškolského štúdia spolu so zvyšovaním športovej výkonnosti žiakov a  teoretických vedomostí v oblasti športu. Vyučovanie jednotlivých predmetov sa úzko prelína so športovou prípravou žiakov.

            V novom školskom roku:

            Aktualizujeme a dopĺňame ŠkVVP o nové predmety a programy, ktorými smerujeme viac na trh práce a na pokračovanie v štúdiu na vysokej škole, hlavne FTVŠ (Fakulta telesnej výchovy a športu). Na uvedenej fakulte už študuje viacero našich absolventov, ktorí dosahujú vynikajúce študijné a športové výsledky.

            Vďaka zavádzaniu nových predmetov a programov orientovaných na šport sa študenti úspešne pripravujú na kariéru profesionálneho športovca, športového funkcionára, redaktora, manažéra, podnikateľa v športovej oblasti, trénera, rozhodcu a ďalšie povolania v športovej oblasti.

            1. Telesná a športová výchova (so zameraním na štúdium na FTVŠ)

            2. Športová príprava špeciálna (daný šport - profesionálny športovec)

            3. Športová príprava všeobecná / kondičná (aj špecializovaná pre štúdium na FTVŠ)

            4. Základy športovej prípravy – teória - kvalifikácia (tréner vo svojom športe, osvedčenie)

            5. Športový manažment (príprava pre pôsobenie v športovom živote v rôznych oblastiach)

            6. Podnikanie v športe (ekonomika podnikania, SZČO športovec, etika podnikania, projekty)

            7. Šport a zdravie (príprava na VŠ, špeciálne zameranie -  zdravie človeka, regenerácia a wellness - plávanie, relax, wellness - prax aj teória)

            8. Šport a mediálna výchova (príprava na pozíciu športového redaktora, moderátora)

            9. Šport a osobnosť športovca a trénera (psychologické aspekty osobnosti športovca a trénera)

            10. Šport a veda (tvorba samostatných výchovno-vzdelávacích programov s určitým výstupom - formou osvedčení, licencií)

            Výučba predmetov je realizovaná v priestoroch školy a v priľahlých športových areáloch. Mesto Trenčianske Teplice sa od augusta pripravuje na veľkú rekonštrukciu športového areálu, ktorý dlhodobo slúži pre športovcov a žiakov. V areáli bude k dispozícii okrem atletickej dráhy ihrisko pre hádzanú, basketbal, futbal, volejbal, floorbal, nohejbal. Držíme palce a tešíme sa na nový športový viacúčelový areál.  

            Vyučovací proces určite skvalitní aj novootvorená učebňa s interaktívnou tabuľou.

            Čo to je ŠkVVP: Školský výchovno-vzdelávací program (ŠkVVP) je školský program, ktorý vychádza zo Štátneho  vzdelávacieho programu. Ten stanovuje škole povinné vyučovacie predmety, prierezové témy a oblasti. Celý výchovno–vzdelávací a tréningový proces zohľadňuje špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby našich žiakov. ŠkVVP je záväzným dokumentom, v ktorom sa nachádzajú všetky zložky školy, interné smernice, poriadok školy, pedagogicko-organizačné pokyny, plány školy, študijné plány a osnovy všetkých predmetov na škole, poradné orgány školy - predmetové komisie, Rada školy, pedagogická rada, študentský parlament, spolupracujúce organizácie, vedenie školy, hlavné zameranie, program, vízie a smerovanie školy. Úplná verzia ŠkVVP sa nachádza v škole, časti z tohto dokumentu sú uverejnené na webovej stránke školy a sú priebežne aktualizované.

            Pre získanie podrobných informácií a zaujímavostí o našej škole od jej vzniku slúži Zborník, ktorý vznikol pri príležitosti 10. výročia založenia Súkromného športového gymnázia Trenčianske Teplice.

            Tešíme sa na spoluprácu a dúfame, že všetky inovatívne zmeny posúvajú školu ďalej a vytvárajú ešte lepšie podmienky pre Vaše deti.

             

            ZAČÍNAME 

             

            Vedenie školy

        • Mesto chystá veľkú rekonštrukciu
          • Mesto chystá veľkú rekonštrukciu

                Konečne! Mesto Trenčianske Teplice sa od augusta pripravuje na veľkú rekonštrukciu športové areálu, ktorý sa nachádza v areáli Základnej školy Andreja Bagara. Tento areál dlho slúžil pre športovcov a žiakov školy, ale čas je neúprosný a už dávnejšie stratil svoj pekný vzhľad a hlavne účel. Držíme palce a tešíme sa nový športový viacúčelový areál. A takto by mal vyzerať  Viac info http://teplice.sk/action.php?id=1268&count=&zalozka=1268

            ---

            vedenie školy  

        • DEŇ TALENTOVANOSTI A NÁHRADNÝ TERMÍN PRIJÍMACÍCH SKÚŠOK
          • DEŇ TALENTOVANOSTI A NÁHRADNÝ TERMÍN PRIJÍMACÍCH SKÚŠOK

            Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach Vás pozýva na testovanie športovej talentovanosti  žiakov základných a stredných škôl v rôznych športoch, ktoré sa bude konať  26.8.2014 (utorok) o 08:30 hod. v priestoroch našej školy.

            Zároveň v tento deň prebehne náhradný termín prijímacích skúšok pre žiakov z 1. a 2. kola prijímacích talentových skúšok

             

            Kritéria na prijatie:

            - vyhovujúce výsledky talentovej skúšky z pohybového testu

            - výborný zdravotný stav (potvrdený telovýchovným lekárom)

            - vyhovujúci výsledok psychologického testu

            - prospech, ktorý dáva predpoklad zvládnuť gymnaziálne štúdium

            Všeobecné pohybové testy:

            1. Beh na 30 m
            2. Sed - ľah 2 min
            3. Hod plnou loptou
            4. Štvorskok
            5. Beh na 800 m - dievčatá, 1000 m-chlapci

            Špeciálne pohybové testy : podľa druhu športu
            napr. tenis: vejár, kružidlo
            futbal: slalom na čas, a pod.

            Čo ponúkame :

            Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciachdáva príležitosť mladým športovým talentom spojiť štúdium so športom až do maturity. Menšie počty žiakov v triedach umožňujú individuálnejší a intenzívnejší prístup k výchove a vzdelávaniu žiakov. Pripraviť študenta tak, aby pokračoval v štúdium na FTVŠ alebo iných VŠ. Sme škola, ktorá spája šport a vedomosti. Výučba všetkých predmetov prebieha ako na iných gymnáziach.

             

            Ako postupovať :

            Stačí, ak sa zákonný zástupca telefonicky spojí s kontaktnou osobou pre nábor študentov. Tá sa postará o všetky náležitosti potrebné pre vyplnenie a poslanie prihlášky na našu školu.

            Kontakt :

            Mobil: 00421 905 454 647, 00421 903 451 982

            E-mail: sekretariat@sportovegymnazium.sk

            Tel/Fax: 00421 32 655 26 77, 00421 903 451 982

             

            TEŠÍME SA NA VÁS

        • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2014/2015
          • ZAČIATOK ŠKOLSKÉHO ROKA 2014/2015

             Oznam pre žiakov Súkromného športového gymnázia v Trenčianskych Tepliciach. Súkromné športové gymnázium v Trenčianskych Tepliciach oznamujeme všetkým svojim žiakom, že otvorenie školského roka 2014/2015 bude dňa 2. septembra /utorok/ o 9.oo hod. v budove školy.

        • Marek Kapša - Motorky mám rád od malička
          • Marek Kapša - Motorky mám rád od malička

                 Marek Kapša - študend VII.OA jazdí na motorkách od malička, ale až od 15 rokov sa začal aktívne venovať MOTOCROSSU a až po roku sa chystá na svoje prvé preteky. Ako vraví "ešte nie je pripravený, pretože motocross je veľmi náročný šport na fyzicku aj psychyckú záťaž, nie je to vôbec lahké". Trénuje 2 až 4 krát do týždňa - 3 až 5 hodín denne. Jazdí na Motorke Yamaha YZF 250 r.v. 2013. Zvyčajne sa pripravuje na motocrossovej dráhe v Trenčíne. To že ide o adrenalínový šport nemusíme nikomu hovoriť, veď sa presvedčte sami - pozrite si fotoalbum z Marekovho tréningu, alebo kliknite sem.

            Marek držíme palce a prajeme veľa športových úspechov :-)

             

        • POSTUP NA CELOSLOVENSKÉ PRETEKY!
          • POSTUP NA CELOSLOVENSKÉ PRETEKY!

                 Dňa 24.6.2014 sa konali atletické preteky v Dubnici nad Váhom pod názvom:

            „Hľadáme nových olympionikov“

            Našu školu reprezentovali Patrik Jelínek a Tomáš Holeček.

            Na krajskom finále sa zúčastnili školy z celého trenčianskeho kraja. Výborné 2 miesto vybojoval Patrik Jelínek, čím sa prebojoval na majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia v auguste. Tomáš obsadil pekné 12 miesto. Pozri fotoalbum.

            Chlapci gratulujem a ďakujem za reprezentáciu školy.

            Jurgová

        • Dievčatá úspešne ukončili futbalovú sezónu
          • Dievčatá úspešne ukončili futbalovú sezónu

                Dňa 10. 6. 2014 sa naše dievčatá zúčastnili okresného finále vo veľkom futbale. Dievčatá turnajom úspešne zakončili futbalovú školskú sezónu.

            Zápasy:     ZŠ Hodžova – SŠG Tr. Teplice – 1 : 1

                            ZŠ Dolná Súča – SŠG Tr. Teplice – 0 : 9

                            ZŠ Hodžova -  ZŠ Dolná Súča – 1 : 1

            UMIESTNENIE :

            1. miesto – SŠG Tr. Teplice

            2. miesto – ZŠ hodzova

            3. miesto – ZŠ Dolná Súča

             

            Našu školu reprezentovali: Matúšková, Obetková, Šedivá, Paksiová, Sedláková, Dvorská, Stachová, Papierniková, Gábrišová, Demková, Hrkľová.

            Fotky si môžete pozrieť vo fotalbume, alebo kliknite www.facebook.com/SportovaSkola/photosStream

            Dievčatám gratulujeme laugh 

        • Memoriál Mgr. Karola Ružičku - 2. ročník
          • Memoriál Mgr. Karola Ružičku - 2. ročník

                 V piatok 23. mája 2014 sa v Trenčianskych Tepliciach na MARACANE uskutočnil 2. ročník futbalového turnaja "Memoriál Mgr. Karola Ružičku". Otvoriť podujatie a podporiť hráčov prišiel aj primátor mesta Štefan Škultéty. Po krátkom príhovore organizátorov o organizačných pokynoch pre hráčov a vedúcich družstiev sa mohli začať zápasy. Mužstvá boli vylosované do dvoch skupín. Turnaja sa zúčastnilo 6 škôl a bolo veru o čo hrať. Najlepšia škola získala okrem pohára a diplomu "Putovný pohár", na ktorom bude už navždy svietiť ako víťaz. Ocenené boli nie len družstvá, ale aj jednotlivci - najlepší strelec, najlepší hráč a najlepší brankár. Po ukončení turnaja  chlapcov  sa uskutočnil  zápas  žiačok SŠG- Trenč. Teplice A proti žiačkam OŠG – B s výsledkom 6:6. Na záver boli vyhodnotené všetky školy a jednotlivci. Organizátori sa im poďakovali za účasť a popriali veľa úspechov. 

            Po skončení turnaja sa odohral futbalový zápas Legendy a osobnosti vs. Výber žiakov SŠG Trenčianske Teplice. Zápas sa skončil tesným víťazstvom žiakov SŠG 10:9. 

            Strelci gólov: Legendy a osobnosti: Hudec st. 4,  Ružička 1, Jurgová 1, Murín 1, Fabuš 1, Ježík 1

            Strelci gólov: SŠG Trenčianske Teplice: Čaprnka 5, Beňadik 2, Hričo 2, Hudec ml. 1.

            Po skončení zápasu a ukončení turnaja si hráči pri guláši zaspomínali na staré ale za to krásne futbalové časy a na svoju futbalovú mladosť. 

            Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume, alebo kliknite na tento odkaz FOTKY. A že sa je načo pozerať :-)

             

            Dúfame, že sa o rok stretneme :-)

             

            -vedenie školy-

             

            "MEMORIÁL Mgr. KAROLA RUŽIČKU"

             

            Miesto: Futbalový štadión MARACANA, umelá tráva

            Školy:

            • OG- sv. J. Bosca- Nová Dubnica
            • ZŠ- sv. Michala – Nemšová
            • ZŠ- Bolešov
            • SŠG- Trenč. Teplice
            • OŠG- Trenčín
            • ZŠ- Trenč. Teplice

             

            Program:

            1. Príhovor primátora mesta
            2. Privítanie družstiev
            3. Futbalový turnaj
            4. Futbalový zápas žiačok
            5. Vyhodnotenie turnaja
            6. Futbalový zápas- legendy  a osobnosti proti výberu žiakov SŠG

             

            Vylosovanie a výsledky skupín:

            1. Skupina 

            1. OŠG- Trenčín – ZŠ Trenč. Teplice  14:0

            2.OŠG- Trenčín  - ZŠ Bolešov   17:2

            3.ZŠ Bolešov – ZŠ Trenč. Teplice  11:2

             

                  2. Skupina

            1. ZŠ sv. Michala Nemšová – OG sv. J. Bosca - Nová Dubnica  1:6

            2. OŠG- Trenč. Teplice – OG sv. J. Bosca - Nová Dubnica      4:1

            3.OŠG- Trenč. Teplice – ZŠ sv. Michala Nemšová  7:1

             

            Celkové poradie:

            O 5-6. Miesto

            ZŠ Trenč. Teplice - ZŠ sv. Michala Nemšová     7:1

            O 3-4. Miesto

            ZŠ Bolešov  – OG sv. J. Bosca - Nová Dubnica  5:4

            Finále:

            OŠG- Trenčín - OŠG- Trenč. Teplice    14:2

             

            Vyhodnotenie hráčov:


            Najlepší strelec:  Simon Tomáš – OŠG Trenč. Teplice

            Najlepší hráč: Prochadska  Adrian – OŠG- Trenčín

            Najlepší brankár: Vavruš  Samuel – OŠG- Trenčín

             

             

        • NAŠA ŠKOLA a KULTÚRA
          • NAŠA ŠKOLA a KULTÚRA

                Dňa 25. 5. 2014 sa naši študenti zúčastnili udeľovania ceny Karla Čapka. Tento rok bola výnimočná, pretože po prvý raz boli ocenení až traja laureáti a po prvý raz bola udelená in memoriam. Po pietnom akte na priečelí Kúpeľného hotela Krym sa hostia presunuli do zrekonštruovaného Kina Prameň. Tam už hrala príjemná hudba z 30. rokov v podaní Happyband Orchestra. Po úvodných slovách a minúte ticha za jedného z ostatných laureátov, Ladislava Balleka, došlo k predstaveniu kandidátov.

            Laudácio na Milana Lasicu a Júliusa Satinského predniesol Ladislav Lajcha. Svoj prejav zakončil slovami, že „Cena Karla Čapka je tá najkrajšia cena“.  Milan Lasica prevzal cenu za seba i Júliusa Satinského z rúk primátora mesta, Štefana Škultétyho. Laudácio na Ondřeja Kepku sme si mohli vypočuť z úst Kristíny Váňovej. Cenu mu odovzdal obchodný riaditeľ Kúpeľov Trenčianske Teplice, Andrej Puček. Všetky ceny vytvoril tradične výtvarník Ilja Holešovský. Obaja laureáti nešetrili slovami a humorom, takže zaplnené kino bolo presiaknuté pozitívnou energiou.

            Na záver odovzdávania zaznela pieseň Suchého a Šlitra Tak abyste to věděla a po nej si hostia mohli ísť prezrieť výstavu prác študentov Strednej umeleckej školy s názvom Odkaz bratov Čaopkovcov a zúčastniť sa besedy na tému Osobnosti Trenčianskych Teplíc v Kúpeľnom hoteli Pax, ktorú pripravil moderátor celého podujatia, Miloš Nemeček. 

            Úryvok aj foto nájdete v tomto odkaze http://www.teplice.sk/action.php?id=1235&count=&zalozka=1235

             

            Jurgová

        • Dievčatá postúpili na kraj
          • Dievčatá postúpili na kraj

                Dňa 17. 4. 2014 sa naše žiačky zúčastnili regionálneho kola FUTBAL JEDNOTA CUP na Myjave.

            Turnaja sa zúčastnili žiačky: Matušková, Obetková, Demková, Šedivá, Papierniková, Gábrišová.

            Aj napriek oklieštenej zostave futbalistky obsadili prvé miesto, čím si zabezpečili postup na krajské finále. Dievčatá porazili vysoko ZŠ Štúrovu aj ZŠ Viestovu Myjava.

            Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume, alebo kliknite sem

             

            Ďakujeme za reprezentáciu.

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje