NOVINKY

    • Novinky

          • Dubnickí inline hokejisti triumfovali, získali už siedmy titul

            In-line hokejisti Dubnica Wild Kings zvíťazili v bratislavskom areáli netradičných športov aj v druhom zápase finále play off extraligy nad VÚJE Fevra Mad Vipers 12:4. Sériu hranú na dve víťazstvá tak zvládli v najkratšom čase a získali majstrovský titul v 22. ročníku. Vo finále sa objavili viaceré zvučné hokejové mená ( Miklík, Tatar , Kukumberg, Ručkay, Lušňák).

            Chceli by sme poďakovať našim študentom Michalovi Gábrišovi v úlohe brankára ako aj Enrikovi Švecovi obrancovi, za výborný kolektívny výkon ako aj vzorné reprezentovanie našej školy. Gratulujeme!

          • Úspešný rok vo Washingtone

            Naša žiačka, tenistka Lenka Kozačenková zbiera nové skúsenosti, školský rok 2018/2019 absolvovala na univerzite vo Washingtone. Hovorí, že pobyt v USA je pre ňu úplne nový život, nie len čo sa týka kultúrnych zvyklostí, ale i v tom, že po prvý krát bola odlúčená od svojej rodiny a priateľov. Píšu o nej i vo WASHINGTON POST! Lenke želáme veľa úspechov a držíme palce.

          • OBHAJOBY ZÁVEREČNÝCH PRÁC

            V dňoch 10.6. a 11.6. sa v škole konali obhajoby záverečných prác študentov našej školy. Obhajovať záverečné práce prišlo spolu 23 študentov.  Prvý deň boli na rade študenti, ktorí obhajovali I. kvalifikačný stupeň trénerskej licencie vo svojom športe a na druhý deň obhajovali študenti II. kvalifikačný stupeň. Zo všetkých prítomných študentov  dvaja neobhájili a prídu obhajovať v septembri. Úroveň odpovedí a kvality prác bola podľa členov komisie na vyššej úrovni ako v predchádzajúcom období . Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

        • OZNAM!
          • OZNAM!

            SSŠŠ oznamuje, že v pondelok 24.6. bude riaditeľské voľno. Vyučovanie bude ďalej pokračovať od utorka do štvrtka, každý deň od 8.00 do 12.00 (triednické práce, športové aktivity, výlety, exkurzie, regenerácia v bazéne Grand).

            Záver školského roka a rozdávanie vysvedčení bude v piatok 28.6. o 8.30 hod.

          • DRUŽSTVÁ V TENISE 2019

            Pozrite si tohtoročné družstvá v tenise vo fotoalbume. Tento víkend sme ukončili maratón družstiev v tenise. 

            Tenisový klub ŠPORTOVÁ AKADÉMIA Trenčianske Teplice reprezentovali mladšie žiačky, staršie žiačky a dorastenky. Všetkým dievčatám chcem týmto poďakovať za vzornú reprezentáciu klubu a mesta Trenčianske Teplice.

            Za zmienku určite stojí postup našich DORASTENIEK, ktoré splnili cieľ a postúpili do vyššej súťaže. Vyhrali všetkých šesť zápasov. Postupne s TK AS Trenčín (B), ŠK Blava 1928 J. Bohunice, TK ASICS Trenčín, TK 77 Skalica (B), ŠKM Nádeje Trakovice a LTC Leopoldov (B). 

            K postupu im gratulujem a dúfam, že sa v podobnej zostave stretneme aj budúci rok.   

          • FLORBAL CUP 2019

            Súkromná stredná športová škola usporiadala florbalový turnaj základných škôl (II. stupeň) v našom regióne, ktorý sa uskutočnil dňa 19.6.2019  v stredu  v mestskej športovej hale. Systém turnaja, kde každé družstvo hralo v skupine, každý s každým, zvíťazili študenti ZŠ A. Bagara Trenčianske Teplice.

            Víťaz skupiny si zahral exhibičný zápas proti študentom Súkromnej strednej športovej školy v Trenčianskych Tepliciach. 

            1. ZŠ A. Bagara Trenčianske Teplice
            2. ZŠ Omšenie A
            3. ZŠ Trenčianska Teplá
            4. SSŠŠ Trenčianske Teplice (druhý stupeň)
            5. ZŠ Omšenie B

             Exhibičný zápas vyhrali naši starší študenti proti víťazovi ZŠ A. Bagara ( v zložení Meliš, Švec, Michal Gábriš, Daniel Gábris, Andrichenko, Fiala ). Fotky z podujatia si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Ďakujeme trénerom, študentom, ktorí sa zúčastnili flobralového turnaja a tešíme sa na ďalší turnaj v novom školskom roku.  

          • Majster Slovenska v tenise je z našej školy

            Peter Benjamin Privara, hráč TC EMPIRE Trnava a žiak III.OA pridal ďalší úspech vo svojej zatiaľ veľmi úspešnej sezóne. V 14 rokoch sa stal Majstrom Slovenska v kategórii do 16 rokov. Teraz ho čaká medzinárodný turnaj ITF do 18 rokov v ďalekom Madagaskare, kde bude zbierať skúsenosti. K titulu Majstra Slovenska mu gratulujeme a v Madagaskare prajeme veľa šťastia.

          • FLORBAL CUP 2019

            Súkromná stredná športová škola usporadúva florbalový turnaj základných škôl (II.stupeň) v našom regióne, ktorý sa uskutoční dňa 19.6.2019 v stredu o 8:30 v mestskej športovej hale. Systém turnaja: každé družstvo bude hrať v skupine, každý s každým, víťaz skupiny si zahrá exhibičný zápas proti študentom súkromnej strednej športovej školy v Trenčianskych Tepliciach.

          • ÚSPEŠNÉ MATURITY 2019

            V dňoch 27. – 30. mája 2019 sa na našej škole uskutočnili ústne maturitné skúšky. Zúčastnilo sa ich spolu 21 maturantov, ktorí maturovali z nasledovných predmetov:

            slovenský jazyk a literatúra - 21 študentov

            anglický jazyk - 21 študentov

            geografia - 13 študentov

            základy športovej prípravy - 18 študentov

            biológia - 7 študenti

            dejepis - 2 študenti

            občianska náuka – 2 študenti

            Maturitné skúšky sa niesli v pokojnej atmosfére. Naši študenti dokázali, že sa vedia kvalitne pripraviť a mnohí z nich preukázali vynikajúce znalosti, čo ocenili i jednotlivé maturitné komisie. Štyria z nich dokonca zmaturovali na SAMÉ JEDNOTKY, títo boli na záverečnom vyhodnotení ocenení za výborné študijné výsledky a reprezentáciu školy.

            Dúfame, že naši maturanti zúročia nadobudnuté vedomosti v ďalšom štúdiu na vysokých školách, v kariére profesionálnych športovcov alebo sa kvalitne uplatnia na trhu práce. A keďže tento rok všetci úspešne zmaturovali, tieto maturitné skúšky sa zaradili medzi tie najúspešnejšie v histórii našej školy.

            Všetkým maturantom srdečne gratulujeme a želáme im do života veľa zdravia, šťastia a úspechov.

            Fotky si pozrite vo fotoalbume.

             

            Mgr. Lukáš Gallo, koordinátor MS

          • Viceguvernér NBS Mgr. Ľudovít Ódor navštívil našu školu

            Naša škola sa stala víťazom súťaže organizovanej Národnou bankou Slovenska. Pán viceguvernér NBS Mgr. Ľudovít Ódor nás 21.5.2019 navštívil osobne, aby našim študentom v rámci zaujímavej prednášky porozprával o 10 ročnej skúsenosti s EUROM na Slovensku.

            Za spoluprácu ďakujeme p. primátorke mesta Mgr. Zuzane Frajkovej Ďurmekovej a Mestu Trenčianske Teplice, ktoré nám umožnilo absolvovať toto stretnutie v priestoroch Domova speváckeho zboru slovenských učiteľov v Trenčianskych Tepliciach. 

            Prednáška sa uskutočnila v rámci aplikácie prierezovej témy "finančná gramotnosť" do vyučovania. 

            Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

          • MEDZINÁRODNÉ SÚŤAŽE VO FITNESS A KULTURISTIKE V SRBSKU A MAĎARSKU

            Dňa 27.4. sa náš žiak Timotej Uriča zúčastnil Medzinárodnej súťaže vo fitness a kulturistike v Srbsku, kde sa umiestnil na 2. mieste v kategórii kulturistika juniori a na 6. Mieste v kategórii Men´s Physique.

            5.5 2019 sa zúčastnila Anna Juzeková a Timotej Uriča medzinárodnej nominačnej súťaže v Kulturistike a fitness v Budapešti, súťažili za asociáciu WABBA. Anna Juzeková sa nominovala na súťaž na Capri v Taliansku a Timotej sa nominoval na súťaž na Bari v Taliansku.

            Obidvom srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov na ďalších súťažiach.

            Fotky si môžete pozrieť vo fotogalérii.

        • HOSPITÁCIE  FUTBALISTOV
          • HOSPITÁCIE FUTBALISTOV

            Futbalisti a futbalistky našej školy sa v tomto období zúčastňujú povinných hospitácií v rámci praxe. Absolvovali 2 hospitačné tréningové jednotky v klube AS Trenčín. Žiaci mali možnosť sledovať kvalitný a profesionálny tréningový proces U 19 a mužov A AS Trenčín. Tréningové jednotky sme spoločne s trénermi analyzovali a vyhodnotili. 

            Ďakujeme trénerom AS Trenčín / Martin Fabuš a Richard Slezák/ za možnosť nahliadnutia do tréningového procesu.

            Tréneri: Stanislav Ďuriš a Katarína Jurgová

          • FUTBAL CUP Trenčín

                 Dňa 24. 4. 2019 sme sa zúčastnili okresného finále vo futbale starších žiačok. Do finále sme sa prebojovali  zo základného kola, ktoré sme vyhrali  na ZŠ Hodžovej 17. 4. 2019. V oklieštenej zostave bez Chiary Kamenskej a Sofie Richtarekovej, ktoré sa zranili, sme vybojovali tretie miesto. Finálový turnaj sa konal na umelých ihriskách na ostrove v Trenčíne. Dievčatám gratulujeme ku krásnemu tretiemu miestu a ďakujeme za vzornú reprezentáciu. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            Zostava: Pavlíková – Šimonová, Gráčová, Panáková, Richtareková, Blahovcová, Cmarková, Kamenská, Veličová, Brídová

        • GIRL´S DAY 2019
          • GIRL´S DAY 2019

            Po dlhšej pauze sa naše dievčatá zúčastnili „GIRL´S DAY“. Čo je to Girl´s day? Ide o celosvetový deň žien v IT. Každoročne sa koná štvrtý  ŠTVRTOK v štvrtom mesiaci. Tento rok to vyšlo na 25. apríla. IT podniky vo vyše 166 krajinách sveta otvárajú v tento deň svoje brány stredoškoláčkam, ktoré tak majú jedinečnú príležitosť nahliadnuť do čarovného sveta IT. Cieľom tejto aktivity je prezentovať atraktívny odbor IKT (informačno-komunikačných technológií) dievčatám vo veku 15-18 rokov a priblížiť im, aké možnosti  štúdia či práce tento odbor ponúka.

            Aj keď nie sme škola orientovaná týmto smerom, záujem o informačné technológie majú aj naše dievčatá. Tento rok sme si vybrali telekomunikačného operátora O2.  Pozreli si ako vyzerá deň v O2, ako prebieha vývoj webu a aplikácii a prečo je big data analýza budúcnosť.  Mohli sa inšpirovať ženami, ktoré pracujú v IT sektore.

            Na prednáške sa zúčastnili Eva Šatková, Darina Jančovičová, Nina Šiková a Ema Šiková. 

            Všetky dievčatá dostali „Certifikát o absolvovaní“. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

            __

            Daniel Ježík

             

        • Hetrik je na svete
          • Hetrik je na svete

            Ďalší úspech nášho žiaka. Peter Benjamin Privara vyhral tretí turnaj za sebou a ťahá sériu 17 víťazných zápasov v rade. Tentokrát vyhral turnaj TEJT Yason Cup hráčov do 16 rokov v Novom Sade. Druhý nasadený Privara až po finále nestratil set, ale Naď, turnajová dvanástka, mu bol zdatným súperom a o Privarovom víťazstve rozhodol až tajbrejk tretieho setu 6:4, 2:6, 7:6(3).

            Gratuľujeme :-)

        • Vyzbierali sme 943 EUR na dobrú vec!
          • Vyzbierali sme 943 EUR na dobrú vec!

            Aj tento rok sme sa zapojili do jedinečnej, verejno-prospešnej zbierky Ligy proti rakovine, ktorá sa v roku 2019 konala už 23. krát. Každý, kto si včera pripol symbolický narcis, vyjadril svoju podporu ľuďom bojujúcim s rakovinou. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili a podporili tento výnimočný projekt. Fotky si môžete pozrieť vo fotoalbume.

        • Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise
          • Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise

            Dňa 3.4. apríla sa uskutočnili v Košiciach Majstrovstvá Slovenska v stolnom tenise žiakov a žiačok stredných škôl. Už len účasť na týchto majstrovstvách je obrovským úspechom našich žiakov. Predviedli snaživé výkony, ktoré ale na tých najlepších nestačili. Bojovnosť a zanietenosť sa im však nedá uprieť a tak im teda treba poďakovať za vzornú reprezentáciu našej školy. Reprezentovali nás: Daniel Gabriš, Vadym Rurak, Richard Patka. Vedúci družstva bol Mgr. Ján Hudec s trénerom p. D. Zelmanom.

            Fotky zo športového podujatia si môžete pozrieť vo fotogalérii.

        • Rasizmus a extrémizmus v súčasnosti
          • Rasizmus a extrémizmus v súčasnosti

            Dňa 2. apríla sa na našej škole konala prednáška pod názvom Nebezpečenstvá rasizmu a extrémizmu. Žiaci  spolu s lektorom diskutovali o tom, čo znamená pojem rasizmus, kto sú to extrémisti, aké druhy extrémizmu sa prejavujú v našej spoločnosti,  symbolika extrémizmu, nástrahy narastajúceho extrémizmu v spoločnosti a podobne. Prednáška bola realizovaná organizáciou Slovenské národné stredisko pre ľudské práva s cieľom podpory kritického myslenia mládeže.  Lektorovi – p. Tomášovi Foldesovi ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu! Fotky si môžete pozrieť vo fotogalérii.

      • Kontakty

        • Súkromná stredná športová škola
        • sekretariat/tel-fax: +421 32 655 2677 +421 911 552 677 sekretariat@sportovegymnazium.sk riaditeľ: +421 911 410 034 riaditel@sportovegymnazium.sk zriaďovateľ: +421 903 451 982 zriadovatel@sportovegymnazium.sk
        • SNP 6, 914 51 Trenčianske Teplice 914 51 Trenčianske Teplice Slovakia
        • 37922866
        • 2022074615
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje